U srijedu, 17. novembra 2021. godine Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti je bila domaćin 32. Generalne skupštine Udruženja regulatornih tijela država Mediterana u oblasti energetike (MEDREG). Događaj je otvorio predsjednik MEDREG-a, gospodin Petrit Ahmeti.

MEDREG-ov rad kofinansiran je od strane Evropske Unije, promoviše transparentan, stabilan i kompatibilan regulatorni okvir u cilju podsticanja investicija, zaštite kupaca i jačanja saradnje u oblasti energetike između regulatornih tijela država članica Evropske Unije, država Balkanskog poluostva i država Bliskog istoka.

Tokom Generalne skupštine prezentovane su i razmatrane aktivnosti koje su mediteranski regualtori učešćem u radu zajedničkih radnih grupa za obnovljnive izvore energije, institucionalna pitanja, gas, električnu energiju i odnos prema potrošačim sproveli u 2021. godini, kao i plan aktivnosti za 2022. godinu.

REGAGEN je zajedno sa još 26 regulatornih tijela u oblasti energetike članica MEDREG, čije je sjedište u Milanu (Italija).